Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az egészséges máj az éles látás titka.
  2023-12-19 21:44:06, kedd
 
  Az egészséges máj az éles látás titka. A kínai filozófia és orvoslás már évezredek óta ismeri az összefüggést az elfogyasztott táplálékok, emésztőrendszerünk és a látás minősége között. A szem a teljes szervezet egészségi állapotáról árulkodik, a legszorosabb kapcsolatban mégis a májjal van. Szemünk a máj kapuja, a külvilággal való kapcsolat. A máj energetikai állapota, egészséges működése befolyásolja a látás minőségét, visszaköszön szemünk állapotán. Ez legfeltűnőbben a szivárványhártyán mutatkozik meg. Ismert, hogy a szemgolyó besárgulása súlyos májproblémára utal, de nem ez az egyetlen szemen jelentkező tünet, amely a máj helytelen működésére utal.

A májat az ősi kínai orvoslás ,,főparancsnok" jelzővel illeti. A látás mellett ugyanis jelentős befolyást gyakorol a mozgás minőségére, a testen belüli energia és testfolyadékok átjárhatóságára, az emésztésre, a mozgásszervek teljesítőképességére, valamint az ember lelki és érzelmi állapotára. Az éles látás, valamint a fáradtsággal szembeni ellenállóképesség jó májműködést és a vér megfelelő tápanyagellátását tükrözi.

Májunk a szervezet nagy méregtelenítő erőműve
Összeszedi a testben keletkezett, vagy abba kívülről bekerült méreganyagokat. Ezeket kevésbé mérgezővé bontja le azért, hogy zavarmentesen ki lehessen üríteni a szervezetből. Ha a máj egészséges, jól végzi a dolgát, akkor biztosítja, hogy az energia, a vér, a tápanyagok és a testfolyadékok eljussanak az emberi szervezet valamennyi szegletébe - az aktuális szükségletek szerint. Ez garantálja a szervek megfelelő működését, a frissesség érzését, valamint a jó fizikai és szellemi állapotot. Ha azonban a méreganyagok felhalmozódnak a szervezetben, akkor a májban különféle üzemzavarok kelet
Harper-féle májtisztítás

A házilag elvégezhető, mindenki számára ajánlott májtisztítás során minden reggel, éhgyomorra igyunk egy nagy pohár natúr - természetes, bio sárgarépalevet, amibe egy nagy evőkanál hidegen sajtolt extra szűz olíva olajat teszünk, valamint belecsavarjuk két citrom levét. Nagyon jótékonyan hatnak a kúra ideje alatt a turmix fogyasztása mellett az olyan italok, mint a cékla- és almalé. Az ivókúrát legalább két héten át folytassuk. Problémamentesség esetén is ajánlatos a kúrát tavasszal vagy nyár elején elvégezni.

Egészséges, magas tápanyagtartalmú élelmiszerekkel sokat tehetünk egészségünkért, de még így is elkerülhetetlen, hogy időről időre felhalmozódjanak testünkben a káros anyagok. Egészségtudatos életmód hiányában a betegségek kialakulását támogatjuk. Májunk azonban vészjeleket ad nekünk, ha nem bírja a terhelést. Ha a szem könnyezik, elfárad, bepirosodik, homályos, gyenge a látás, ha foltok lebegnek a szem előtt, az a máj üzenete: követeli, kiáltozik, hogy szüksége van pihenésre, támogatásra. Ezek az első jelzések, de ne feledjük, a máj csak akkor ad le vészjeleket, ha a működési zavar, vagy a károsodás már előrehaladott állapotban van. Ha ekkor nem teszünk semmit, akkora a máj (vagy bármely szervünk) komolyabb megbetegedése szemproblémákhoz és egyéb kórságokhoz vezethet.

Egy megoldás van!
Rendszeresen tehermentesítjük a májunkat! A jó látáshoz szükséges a máj időnkénti méregtelenítése, ezzel biztosítjuk nemcsak szemünk egészségét, hanem teljes szervezetünk harmonikus működését, energiadús életünket. Kiemelten fontos, hogy a kezeléséhez megelőző jelleggel álljunk hozzá. Nagyon sokfajta ,,májtisztító" kúra létezik, ezek végrehajtását érdemes holisztikus szemléletű orvos irányításával végezni, kifejezetten tavaszszal. Az ősi kínai orvoslás "öt elem tana" szerint ez a megtisztulás, felfrissülés időszaka, így májunk (ezzel együtt látásunk) egészségére érdemes tavasszal kivételes figyelmet szentelni.

Ne becsüljük le a táplálkozás szerepét a látásban!
A mai életünk rengeteget árt a májnak és ezzel együtt látásunknak is: végletes, egyoldalú diéták, ételek, stresszes élet, alkohol mértéktelen fogyasztása, a gyógyszerek, tartósítószerek, színezékek.

Bármi, amit a májért teszünk (tisztítjuk, erősítjük) jót tesz a szemeknek is!

A táplálékok ugyan lassabban fejtik ki a hatásukat, mint például a gyógynövények, viszont tartósabb eredményt hoznak. Így van ez az egészséges és a káros ételekkel is.

Gyógynövények a látásjavításhoz
A petrezselyem a nappali látást segíti. A pitypang, gyermekláncfű virágából készült tea a távoli látást javítja. A levél főzete a közeli látást erősíti. Az édesgyökér nagyszerű gyulladások, váladékok ellen és javítja a látást. Negyed teáskanálnyi elég belőle naponta. Javítja a memóriát és a mentális képességet is. A máj pangása ellen jót tesz a kardamom, a kömény, a kurkuma, a gyömbér, a fekete bors és a fűszer torma. Jó hatású fűszer még a babérlevél, a bazsalikom, a rozmaring és a menta is. A kamillatea kiváló a máj tisztítására.

Ételek, amik tisztítják a májat és a szemet
Az áfonya nagyszerű szem- erősítő gyümölcs, kiváló az éjszakai látás javítására. Egyébként minden fekete, sötétlila színű gyümölcs, zöldség is az: feketeribizli, feketeszőlő, szeder, cékla. A sárgarépa, vagy sárgarépalé ,,A" vitaminban gazdag, de ez csak a természetes, kémiai és vegyi anyagoktól mentes répára igaz. A kereskedelmi, nem organikus zöldséggel pont az ellenkező hatást érjük el: gyengíti a májat és más szerveket, rossz látáshoz vezetnek. A szupermagas tápanyagtartalmú ételek nagyon jók a szemnek. A magok például életadó anyagokkal vannak tele. Ilyen a napraforgómag: B2 vitamint tartalmaz, ami segít a fényérzékenységet elmulasztani, és D vitamint is, ami a napfény vitamin. A zöld zöldségek segítenek megtisztítani a szemet és megelőzni a szem gyulladását. A zabpehely gazdag szilíciumban, ami táplálja a szemet, a hajat és a körmöket.

További májtisztító, látásjavító ételek: tök, krumpli, répa, zeller, káposzta, brokkoli, kelkáposzta, zöldbab, zöldborsó, mangó, grapefruit, napraforgómag, tökmag, retkek, spirulina, zöld árpa

Károsítják a szemet
- Cukor és minden, amiben cukor van! Üdítők, gyümölcslevek, bármi! A cukor kristályokat képez a szemben és ez szürkehályoghoz vagy gyulladásokhoz vezet.
- A mesterséges édesítők hosszú távon a legkárosabb anyagok, nagymértékben hozzájárulnak a szem és az egész szervezet egészségének romlásához.
- A só túlzott fogyasztása.
- A fehér liszt eltömíti a beleket, rossz látáshoz vezet.
- Alkohol, zsíros hús, tejtermékek túlzott fogyasztása.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: felhalmozódjanak, tápanyagtartalmú, szemproblémákhoz, tehermentesítjük, szürkehályoghoz, egészségtudatos, elkerülhetetlen, méregtelenítése, élelmiszerekkel, tartósítószerek, átjárhatóságára, látásjavításhoz, testfolyadékok, egészségünkért, méreganyagokat, sárgarépalevet, gyulladásokhoz, legfeltűnőbben, felhalmozódnak, megtisztítani, napraforgómag, megbetegedése, irányításával, méregtelenítő, gyermekláncfű, előrehaladott, végrehajtását, belecsavarjuk, gyümölcslevek, gyógynövények, elfogyasztott, mozgásszervek, hozzájárulnak, feketeribizli, nagymértékben, májproblémára, éles látás, kínai filozófia, elfogyasztott táplálékok, látás minősége, teljes szervezet, legszorosabb kapcsolatban, külvilággal való, látás minőségét, szivárványhártyán mutatkozik, szemgolyó besárgulása, egyetlen szemen, látás mellett, mozgás minőségére, testen belüli, ember lelki, fáradtsággal szembeni,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Garai Gábor - Takarítás  Kerüld el az evangélium örömén...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  képre írva  Alázat  Egy bizonyos határt  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Hiányzik  Az igazi szeretetért rendszeri...  Reggel van  Png virág  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Egy maradéktalanul uralt világ  Sokan azt tartják  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hiányzik  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png cica  Adakozás  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png virág  Mai harmónia kártyám  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Éretlen vers  Png csokor  Facebookon kaptam  Adakozás  Kellemes délutánt kívánok  Png telefon  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hazára minden embernek szükség...  Idő  Png virág  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 19  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png virág  Png fotel  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Radikális szeretet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A Megváltó szolgálatában  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ágai Ágnes – Csendélet  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png csokor  Png virág  Neked tudnod kell  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Makszim Gorkij gondolata 
Bejegyzés Címkék
éles látás, kínai filozófia, elfogyasztott táplálékok, látás minősége, teljes szervezet, legszorosabb kapcsolatban, külvilággal való, látás minőségét, szivárványhártyán mutatkozik, szemgolyó besárgulása, egyetlen szemen, látás mellett, mozgás minőségére, testen belüli, ember lelki, fáradtsággal szembeni, szervezet nagy, testben keletkezett, testfolyadékok eljussanak, emberi szervezet, aktuális szükségletek, szervek megfelelő, frissesség érzését, méreganyagok felhalmozódnak, májban különféle, házilag elvégezhető, nagy pohár, nagy evőkanál, kúra ideje, turmix fogyasztása, olyan italok, ivókúrát legalább, kúrát tavasszal, káros anyagok, betegségek kialakulását, szem könnyezik, szem előtt, első jelzések, működési zavar, kezeléséhez megelőző, táplálkozás szerepét, májért teszünk, táplálékok ugyan, káros ételekkel, nappali látást, távoli látást, levél főzete, közeli látást, édesgyökér nagyszerű, mentális képességet, fekete bors, fűszer torma, kamillatea kiváló, áfonya nagyszerű, éjszakai látás, ellenkező hatást, szupermagas tápanyagtartalmú, magok például, fényérzékenységet elmulasztani, napfény vitamin, zöld zöldségek, szem gyulladását, zabpehely gazdag, cukor kristályokat, mesterséges édesítők, legkárosabb anyagok, egész szervezet, fehér liszt, felhalmozódjanak, tápanyagtartalmú, szemproblémákhoz, tehermentesítjük, szürkehályoghoz, egészségtudatos, elkerülhetetlen, méregtelenítése, élelmiszerekkel, tartósítószerek, átjárhatóságára, látásjavításhoz, testfolyadékok, egészségünkért, méreganyagokat, sárgarépalevet, gyulladásokhoz, legfeltűnőbben, felhalmozódnak, megtisztítani, napraforgómag, megbetegedése, irányításával, méregtelenítő, gyermekláncfű, előrehaladott, végrehajtását, belecsavarjuk, gyümölcslevek, gyógynövények, elfogyasztott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.